Våra tjänster

Forshaga Deje veterinärpraktik

Poliklinik

Vi hjälper till med allt från vaccinationer, besiktningar och avmaskningar till mer omfattande medicinska utredningar och hudutredningar. På kliniken finns röntgen samt ett labb där vi kan analysera de flesta grundläggande blod- och urinprover. Vi tar även emot akutfall under dagtid i mån av tid.


Dagvård

I vårt dagstall kan vi ha patienter liggande för vård under dagen. Där kan man få dropp och medicinering vid olika tillstånd t.ex. akuta mag- tarmbesvär, pankreatit eller när man behöver återhämta sig och få smärtlindring efter operation.


Operation

På vår operationsavdelning kan vi göra de flesta operationer, både planerade och akuta ingrepp. Vi gör allt från att ta bort knölar och nybildningar i huden till mer omfattande bukingrepp som livmoderinflammationer och urinstensoperationer. Vi utför också kastrationer av katt, hund och hankanin.

Veterinär Anna Bäckström utför regelbundet ögon-relaterade operationer  på kliniken


Tandvård

Tandproblem kan både göra ont och lukta illa. Dålig munstatus påverkar ditt djurs hälsa och välbefinnande både på kort och på lång sikt.

På vår tandavdelning hjälper vi dig när ditt djur får problem med mun och tänder. Vi tar bort tandsten med ultraljud under narkos,  gör en nogrann undersökning och fullständig tandröntgen på samtliga patienter. Vi gör nödvendiga tandextraktioner  direkt kunden önskar detta.


Röntgen

Röntgen kan användas för att undersöka både skelett och mjukdelar. För vissa undersökningar krävs att djuret får lugnande innan för att vi ska kunna ta korrekta bilder. Vi röntgar också höfter och armbågar för SKK:s avelsprogram. Dessa bilder skickas digitalt från oss. Inför en sådan undersökning ska djurägaren först beställa en remiss på skk.se och därefter kontakta oss för att boka tid för röntgen.


Beteende

Vår veterinär Hanna har som enda veterinär i Sverige en universitetsexamen inom beteende hos hund och katt. Vi tar emot patienter för beteendeutredningar både på remiss och efter att djurägare själva tar kontakt med oss. Bokar du tid för en beteendekonsultation vill vi att ditt djur nyligen ska ha genomgått en veterinärundersökning för att säkerställa att djurets beteende inte beror på något fysiskt problem. Vid en beteendekonsultation är det önskvärt att så många som möjligt i djurets familj har möjlighet att närvara.


Labb

Vi analyserar de flesta grundläggande blod- och urinprover i vårt eget labb. Det hjälper oss att snabbt få en god översikt över blodbild och de inre organens funktion. Vi kan också hjälpa till med progesteronprov inför planerade parningar, du får då svar inom någon timme.


Viktminskningsklinik

Övervikt är en vanlig orsak till ohälsa och minskad livskvalitet hos våra husdjur. Vi driver konceptet Viktminskningsklinik i samarbete med Royal Canin. Hos oss kan du boka tid hos någon av våra kunniga viktminskningssköterskor för en konsultation där du får hjälp att lägga upp en plan för hur ditt djur ska kunna minska i vikt på ett hälsosamt sätt. Vi hjälper dig med uppstart av ett viktminskningsprogram samt regelbundna återbesök tills dess att djuret har nått sin målvikt.